Surówka młodej kapusty białej

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczna-idealna jako dodatek do drugiego dania a takze do dań z grilla!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    2 średnie młode marchewki
    mały pęczek koperku
    natka pietruszki
    3 łyżki soku z cytryny
    6 łyżek oleju roślinnego
    1 łyżeczka cukru
    pół łyżeczki soli i szczypta pieprzu

Surówka młodej kapusty białej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekroić na pól, odciąć głąb i drobno pokroić nożem. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach do warzyw. Koperek i natkę opłukać, drobno posiekąć .
    Składniki umieścić w misce, dodać cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i olej.
    Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 20 minut żeby smaki sie przegryzły,
    smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy