Surówka obiadowa – wiosenna

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Małymi kroczkami zbliża się do nas wiosna. Na targach powoli można spotkać słodkie malinowe pomidorki z których można zrobić pyszną surówkę obiadową z dodatkiem kiszonego ogórka, cebulki , kukurydzy oraz szczypiorku.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 większe pomidory malinowe

    około 6 ogórków kiszonych – większych

    1/2 puszki kukurydzy

    1 średnia cebula

    1 łyżka majonezu

    3 łyżki jogurtu greckiego

    sól pieprz

    przyprawa do pomidorów nmr

Surówka obiadowa – wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pomidory delikatnie natnij nożem i sparz je wrzątkiem a następnie opłucz pod zimna wodą. Zdejmij skórę z pomidorów, a następnie pokrój je w większą kostkę.

    2. Kukurydze odsącz z zalewy, ogórki pokrój w większą kostkę,

    3.Cebulę obierz i drobno posiekaj

    4.Do miski dodaj wszystkie składniki. dodaj przypraw i wymieszaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy