Surówka patriotyczna

0 (0 ocen)

Nazwałam ją tak, gdyż główne składniki to biała i czerwona kapusta.

Składniki:

  • 1/4 białej kapusty
    1/4 czerwonej kapusty
    1-2 marchewki
    jabłko
    mała cebula
    koperek
    kilka łyżek jogurtu
    kilka łyżek majonezu
    2-3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz

Surówka patriotyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty ścieramy na tartce o dużych oczkach. To samo robimy z obraną marchewką i jabłkiem. Cebulę drobno siekamy.
  • 2. Z jogurtu i majonezu robimy sos i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Sosem polewamy starte warzywa, doprawiamy, posypujemy koperkiem i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy