Niestandardowe wykonanie dość popularnej surówki z pomidorów i ogórków. Do doprawienia użyłam pikantnej musztardy oraz cynamonu, którego słodycz podkreśliła bazylia.
Składniki:
600 g pomidorów koktajlowych (np. fioletowe)
5 mniejszych ogórków gruntowych (łącznie 300g)
1/2 pęczka bazylii
4 łyżki śmietany 12%
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 - 2 łyżeczki cynamonu
pieprz czarny mielony do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
Surówka pomidorowo - ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory przekroić na połówki, ogórki pokroić w niezbyt grube plastry, bazylię posiekać. Wymienione składniki przełożyć do miski, dodać śmietanę, musztardę i cynamon. Całość wymieszać i doprawić do smaku.
Komentarze