Surówka pomidorowo - ogórkowa

0 (0 ocen)

Niestandardowe wykonanie dość popularnej surówki z pomidorów i ogórków. Do doprawienia użyłam pikantnej musztardy oraz cynamonu, którego słodycz podkreśliła bazylia.

Składniki:

  • 600 g pomidorów koktajlowych (np. fioletowe)
    5 mniejszych ogórków gruntowych (łącznie 300g)
    1/2 pęczka bazylii
    4 łyżki śmietany 12%
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 - 2 łyżeczki cynamonu
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku

Surówka pomidorowo - ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka pomidorowo - ogórkowa 1. Pomidory przekroić na połówki, ogórki pokroić w niezbyt grube plastry, bazylię posiekać. Wymienione składniki przełożyć do miski, dodać śmietanę, musztardę i cynamon. Całość wymieszać i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy