Surówka selerowa z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy dodatek do mięs. Surówka z selera z jogurtowym sosem z chrzanem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Seler korzeń - 1 średni
    Marchew - 1szt
    Jogurt naturalny - 3 łyżki
    Olej - 1 łyżka
    Chrzan tarty - 1 łyżeczka
    Cukier - 1/2 łyżeczki
    Ocet - 1 łyżeczka
    Pieprz do smaku

Surówka selerowa z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i selera ścieramy na tarce.
    Jogurt mieszamy z olejem, octem, cukrem i chrzanem. Warzywa zalewamy sosem i dobrze mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.

Porady

Surówka jest najlepsza kiedy dobrze się przegryzie - nawet następnego dnia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy