Surówka witaminowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa i sycąca dzięki dodatkowi płatków owsianych.

  • 15 min

Składniki:

  • duża marchew
    duże kwaskowe jabłko
    po pół pęczka rzodkiewki i szczypiorku
    3 łyżki płatków owsianych
    1 łyżka soku pomidorowego
    1 łyżeczka oliwy
    cytryna, sól, cukier

Surówka witaminowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć obrać.
    Marchew, jabłko i rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach, szczypiorek pokroić.
    Wymieszać sok pomidorowy , oliwę, sól, odrobinę cukru i łyżkę soku z cytryny. Polać sosem sałatkę , wymieszać.
    Płatki uprażyć na suchej patelni, posypać nimi sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy