Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

Bardzo często robię taka surówkę,jest pyszna:)

Składniki:

  • Pół główki małej,białej kapusty
    1 mała cebula
    oliwa z oliwek
    sól,pieprz do smaku
    natka pietruszki (suszona lub świeża)
    sok z cytryny

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy lub kroimy nożem,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (ok.15-20 min.)
    Ugotowaną odcedamy,pozostawiamy do przestygnięcia.Do kapusty dodajemy cieniutko pokrojona cebulę,sól,pieprz,sok z cytryny oraz natkę pietruszki.Wszystko mieszamy i odstawiamy,żeby się lekko składniki "przegryzły"
    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy