Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Por dodaje surówce delikatnej ostrości.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ¼ główki białej kapusty
    1 czerwone jabłko
    1 marchewka
    1 por
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
    Kilka kropel soku z cytryny
    Sól, pieprz do smaku

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora dokładnie myjemy, kroimy w pół talarki i przelewamy wrzątkiem, by nieco zmiękł. Odcedzamy i studzimy. Kapustę szatkujemy na grubszych oczkach, podobnie umyte, ale nie obrane jabłko, a marchewkę ścieramy na tych całkiem drobnych. Składniki na surówkę łączymy ze sobą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Dodajemy majonez, śmietanę lub jogurt i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy