surówka z białej rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Biała rzodkiew jest niedoceniona w naszej codziennej kuchni. A szkoda bo jest zdrowa i smaczna. Taka surówka jest idealna do obiadu. Świetnie komponuje się z pieczonym mięsem lub rybą. Samo zdrowie!

  • 10 min

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew
    pęczek różowej rzodkiewki
    2 marchewki
    2 jabłka
    pół pęczka koperku
    3-4 łyżki kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz
    cukier
    sok z cytryny

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew, marchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Koperek posiekać. Wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy