Surówka z brukselki, papryki, marchewki, cebuli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną, chrupiącą surówkę. Surówkę z brukselki polecam jako dodatek do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag brukselki
    1/2 małej żółtej papryki
    1 marchew
    1/2 małej cebuli
    1 łyżka z czubkiem jogurtu naturalnego
    1 łyżka oliwy
    czosnek granulowany do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Surówka z brukselki, papryki, marchewki, cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z brukselki zdejmujemy zewnętrzne liście i kroimy na pół, a następnie na drobno. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w podłużne paseczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt, oliwę, czosnek granulowany, sól, pieprz. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy