Zapraszam na smaczną, chrupiącą surówkę. Surówkę z brukselki polecam jako dodatek do drugiego dania.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
20 dag brukselki
1/2 małej żółtej papryki
1 marchew
1/2 małej cebuli
1 łyżka z czubkiem jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy
czosnek granulowany do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Surówka z brukselki, papryki, marchewki, cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z brukselki zdejmujemy zewnętrzne liście i kroimy na pół, a następnie na drobno. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w podłużne paseczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt, oliwę, czosnek granulowany, sól, pieprz. Mieszamy.
Komentarze