Surówka z chińską nutą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

pyszna, chrupiąca

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 mała biała kapusta
    1 szklanka oleju
    3/4 szklanki cukru
    1/3 szklanki octu
    1 łyżeczki soli
    2 łyżeczki sosu sambal oelek
    biały sezam

Surówka z chińską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zszatkować lub drobno posiekać nożem.
    Olej, cukier, ocet i sól przełożyć do garnka i zagotować.
    Ostudzić.
    Chłodną zalewę wlać do kapusty.
    Dodać sos sambal oelek oraz sezam.
    Dokładnie wymieszać.
    Tak przygotowaną surówkę można przechowywać w lodówce w zamkniętym opakowaniu do 3 tygodni.

Komentarze

Podobne przepisy