Pyszna surówka z czerwonej kapusty, z jabłkiem, cebulką i żurawiną. Na talerzu zdrowo i różowo :)
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
pół główki małej czerwonej kapusty
ćwiartka czerwonej cebuli
2 soczyste jabłka
2 łyżki suszonej żurawiny
cukier,sól, pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
szczypta cynamonu
Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować, cebulkę pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Dodać żurawinę i sok z cytryny. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10 minut aby składniki się przegryzły.
Dodać 2 łyżki majonezu i szczyptę cynamonu.
Smacznego!
Komentarze