Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna surówka z czerwonej kapusty, z jabłkiem, cebulką i żurawiną. Na talerzu zdrowo i różowo :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki małej czerwonej kapusty
    ćwiartka czerwonej cebuli
    2 soczyste jabłka
    2 łyżki suszonej żurawiny
    cukier,sól, pieprz do smaku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki soku z cytryny
    szczypta cynamonu

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka 1. Kapustę poszatkować, cebulkę pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na grubych oczkach. Dodać żurawinę i sok z cytryny. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10 minut aby składniki się przegryzły.
    Dodać 2 łyżki majonezu i szczyptę cynamonu.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy