Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oj jak ja dawno nie robiłam takiej surówki! A przecież to samo zdrowie. Doskonale pasuje do wszelkich mięs. Nawet jako sałatka do pracy świetnie się sprawdzi ;)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty

    mała cebula

    marchew

    kwaśne jabłko

    łyżka soku z cytryny

    sól, świeżo zmielony pieprz

    łyżeczka cukru lub miodu

    zielenina do posypania

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę aby smaki się przegryzły.

    Podawać posypaną zieleniną, u mnie rzeżucha.

Komentarze

Podobne przepisy