Surówka z czerwonej kapusty na kwaśno

0 (0 ocen)

Dla miłośników kwaśnych smaków

Składniki:

  • 1/3 główki czerwonej kapusty
    2 duże ogórki kiszone
    1 cebula
    2-3 łyżki soku z ogórków kiszonych ( zależy od intensywności soku)
    1 łyżka majonezu
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki cukru

Surówka z czerwonej kapusty na kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy drobno lub szatkujemy. Ogórki kiszone i cebulę kroimy w kostkę ( ogórki w trochę większą niż cebulę). Sok z ogórków łączymy z majonezem oraz przyprawami. Przelewamy do sałatki-mieszamy.
    Jeśli mamy czas odstawiamy na pół h. do lodówki aby składniki się przegryzły- ponownie mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy