Surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetne połączenie smaków, idealna do mięs.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
    1 jabłko
    1/2 małego pora
    sól
    pieprz
    3 łyżki soku z cytryny
    szczypta cukru

Surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować lub pokroić. Gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Odcedzić i wystudzić.
  • 2. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora umyć i pokroic w plasterki.
  • 3. Wszystko wymieszać razem, dodać przyprawy i sok z cytryny. Wymieszać i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy