Surówka z fioletowej marchewki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie marchewki fioletowe
    1 średnie jabłko
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    1 łyżeczka miodu

Surówka z fioletowej marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i jabłko myjemy i obieramy. Następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko polewamy sokiem z cytryny i mieszamy. Przyprawiamy surówkę szczyptą soli, olejem i miodem. Mieszamy. Odstawiamy aby smaki surówki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy