Surówka z kalarepki

0 (0 ocen)

Uwielbiam kalarepkę pod każdą postacią, tym razem postanowiłam przyrządzić bardzo smaczną surówkę z dodatkiem marchewki i ogórków małosolnych. Polecam ją jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Składniki:

  • 1 kalarepka
    2 młode marchewki
    2 ogórki małosolne
    pół pęczka kopru
    2-3 łyżki oleju lnianego
    sól, pieprz

Surówka z kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepkę i marchewki obieramy, razem z ogórkami małosolnymi ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam w robocie wielofunkcyjnym. Umyty koperek drobno siekamy, wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej lniany, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę przed podaniem lekko schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy