Surówka z kalarepki i pekinki

0 (0 ocen)

Szybka i bardzo smaczna surówka do obiadu.

Składniki:

  • 1 średnia kalarepa
    1/2 małej główki kapusty pekińskiej
    1 mała czerwona cebula
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    szczypta soli
    szczypta mielonego pieprzu

Surówka z kalarepki i pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierćplasterki. Pokrojone warzywa mieszamy, dodajemy posiekany koperek.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do drugiego dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy