Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Soczysta, delikatna, sama przyjemność jedzenia

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duża młoda kalarepka
    1 duża młoda marchewka
    1 duże jabłko
    1 łyżka soku z cytryny
    kilka gałązek koperku
    sól, cukier
    olej

Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepkę i jabłko starkowałam na jarzynowej tarce z większymi oczkami a marchewkę na tarce jarzynowej z mniejszymi oczkami. Wymieszałam wszystko razem, dodałam sól, cukier i drobno posiekany koperek. Dodałam niewielką ilość oleju. Wszystko razem wymieszałam.

Porady

Żeby surówka była pyszna, musi być użyta do niej młoda, soczysta kalarepka. jesli mamy kalarepkę z zaufane uprawy, wkrojmy do surówki umyte młode jej listki.

Komentarze

Podobne przepisy