Prosta, zdrowa surówka z kalarepą i kapusta młodą w roli głównej. Uwielbiam takie sezonowe surówki, mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Jest syta, idealna do pracy, dla osób które są na diecie i nie tylko.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 kalarepa
1/2 główki kapusty młodej
1 marchewka
koper świeży
sól, cukier, pieprz
oliwa z oliwek
1/2 papryki czerwonej
Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno szatkuję, posypuję solą, cukrem i zostawiam na 15 minut do zmożenia. Po tym czasie kapustę jeszcze odciskam dzięki czemu będzie miękka. Marchewkę, kalarepę obieram i kroję w cienkie paski. Do kapusty dodaję kalarepę, marchewkę, koper pokrojony, paprykę. Doprawiam pieprzem, wlewam oliwę.
Komentarze