Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Smaczna surówka obiadowa przygotowana z kalarepki, marchewki oraz jabłka. Dobrze smakuje w towarzystwie dań mięsnych i ryb.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 kalarepki
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka cukru
    sól i pieprz do smaku

Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę, jabłko i marchewkę obieramy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez, jogurt, musztardę, sok z cytryny oraz cukier. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy surówkę do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy