Surówka z kalarepy z marchwią i jabłkiem

0 (0 ocen)

Jakże niedoceniana przez nas kalarepka, która jest bogactwem witamin. Połączona z marchwią i jabłkiem smakuje wybornie. Taka surówka idealnie także pasuje na grilla

Składniki:

  • 1 większa kalarepa
    1 średnia marchew
    1/2 większego jabłka
    1 mały jogurt naturalny gęsty
    1 płaska łyżeczka cukru
    1/2-1/3 płaskiej łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka soku z cytryny

Surówka z kalarepy z marchwią i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa wraz z jabłkiem obrać i umyć. Wszystko zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  • 2. Do jogurtu dodać, sól, cukier,sok oraz pieprz i wymieszać
  • 3. DO warzyw dodać sos i wymieszać

Komentarze

Podobne przepisy