Surówka z kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała do mięs, np. pieczonych na grillu.

Składniki:

  • ● 1 główka białej kapusty
    ● 300 g marchwi
    ● 50 g rodzynek
    ● 1 żółtko
    ● 1/2 łyżeczki musztardy
    ● 4 łyżki oleju
    ● 1 łyżka octu winnego
    ● sól, pieprz, cukier

Surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną kapustę kroimy
    w ćwiartki i wykrawamy
    głąb. Kapustę szatkujemy.
  • 2. Obraną i umytą marchew
    ścieramy na tarce. Rodzynki
    przelewamy ciepłą wodą,
    osączamy. Żółtko mieszamy
    z musztardą, powoli wlewamy
    olej, ubijamy. Dodajemy ocet.
    Doprawiamy cukrem, solą
    i pieprzem.
  • 3. Składniki mieszamy z sosem.
    Odstawiamy na 1 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy