Surówka z kapusty i ogórka

0 (0 ocen)

Banalna, lecz bardzo smaczna i zdrowa!

Składniki:

  • mała biała kapusta
    ogórek "wąż"
    kilka łyżek jogurtu
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    cukier
    odrobina octu (pół łyżeczki)
    posiekany koperek

Surówka z kapusty i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok. 30 min aby zmiękła. Po tym czasie odsączamy. Ogórka myjemy i bez obierania kroimy w bardzo cienkie plastry. Dodajemy do kapusty.
  • 2. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem. Posypujemy koperkiem i mieszamy sosem z jogurtu i majonezu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy