Surówka z kapusty kiszonej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób

Surówka z kapusty kiszonej

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1-2 jabłka
    1 pomarańcza lub 2 mandarynki (nektarynki)
    1-2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka miodu
    sól,pieprz
    kminek

Surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odcisnąć. Pokroić. Marchew, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę obrać i pokroić. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać kminek w ziarnach.

Komentarze

Podobne przepisy