Surówka z kapusty kiszonej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna zdrowa surówka idealna do obiadu. Bardzo szybka w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty kiszonek
    3 średnie marchewki
    2 jabłka
    1 stołowa łyżka oleju
    cukier do smaku
    sól
    pieprz

Surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty kiszonej 1. Kapustę kiszoną odsączamy na durszlaku z nadmiaru kwasy, następnie drobno ją kroimy. Marchew obieramy myjemy i ścieramy na średnich oczkach. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy dodajemy olej, cukier do smaku, oraz sól i pieprz.

Porady

Do surówki można dodać średnią cebulkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy