Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem śliwek

0 (0 ocen)

Jako dodatek do obiadu ...

Składniki:

  • -kapusta kiszona 30 dkg
    -marchew 2 sztuki
    -cebula 1/2 sztuki
    -śliwki 8 sztuk
    -zielona pietruszka 4 gałązki
    -oliwa z oliwek 2 łyżki
    -sól
    -pieprz
    -cukier trzcinowy

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić. Cebulę posiekać drobno, oprószyć solą odstawić na chwilę.
    Śliwki pozbawić pestek, pokroić w paski. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej.
    Przełożyć wszystko do miski, dodać posiekaną pietruszkę, wymieszać.
    Wlać oliwę, doprawić cukrem i pieprzem, powtórnie wymieszać.
    Odstawić na 15 minut, do przegryzienia składników.
    Podawać do drugiego dania .
    SMACZNEGO!!!!!

Komentarze

Podobne przepisy