SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z ANANASEM I ZIARNAMI SŁONECZNIKA

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosto i smacznie a przy tym zdrowo. Polecam tę surówkę dla całej rodziny.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    1 mała główka kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1 biała część pora
    kilka plasterków ananasa
    2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
    2 łyżki majonezu
    1/4 czerwonej cebuli
    sok z cytryny
    pieprz, cukier do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem i ziarnami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę pekińską zetrzeć na tarku o grubych oczkach.Marchewkę na średnich oczkach, cebulę, pora i ananasa pokroić na mniejsze części. Dodać majonez, doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny, wszystko razem wymieszać. Posypać ziarnami słonecznika. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy