Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosto i smacznie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty pekińskiej
    2 marchewki
    1 pęczek natki pietruszki
    1 mała puszka kukurydzy
    50 g kiełków rzodkiewki
    3 łyżki śmietany
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka miodu lipowego
    sól, pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej 1. Kapustę szatkujemy.
    Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach.
    Natkę siekamy.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem.
    Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Chłodzimy.

Komentarze

Podobne przepisy