Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

Zdrowy i smaczny dodatek do drugiego dania .

Składniki:

  • -kapusta pekińska 1/2 główki
    -mandarynka 1 sztuka
    -cebula czerwona 1/2 sztuki
    -papryka 1/2 sztuki
    -koperek 1/2 pęczka
    -pietruszka zielona 1/2 pęczka
    -majonez 2 łyżki
    -jogurt naturalny 4 łyżki
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
    -cukier do smaku
    -sok z cytryny 1 łyżka

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać.
    Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę.
    Mandarynkę obrać, podzielić na kawałki, każdy przekroić na pół.
    Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawami.
    Warzywa przełożyć do miski, dodać sos, wymieszać.
    Odstawić sałatkę do przegryzienia smaków.
    SMACZNEGO!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy