Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna, bogata w witaminy surówka idealna do drugiego dania obiadowego.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    1 jabłko ze skórką Idared
    1/2 surowej papryki czerwonej
    2-3 marchewki
    1/2 pora
    200 ml jogurtu naturalnego
    4 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki jabłkowego octu winnego
    sól, pieprz, bazylia

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę skroić. Paprykę pokroić w paski. Marchew, jabłko utrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora przekroić wzdłuż i pokroić. Dodać ocet winny i bazylię. Jogurt naturalny wymieszać ze śmietaną, dodać sól i pieprz i polać surówkę. Wszystko razem wymieszać. Smacznego

Porady

Surówka najlepiej smakuje po godzinie od przygotowania.

Komentarze

Podobne przepisy