Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    1 średnia marchewka
    Sos : 1 łyżka musztardy
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka miodu
    sok z połowy cytryny
    sól
    pieprz
    trybula

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej 1. Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem.
    Składniki sosu wymieszałem, polałem kapustę sosem krótko przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy