Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

0 (0 ocen)

Surówka typowo obiadowa, praktycznie do każdego rodzaju mięsa.

Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej,
    2 duże marchewki,
    jabłko,
    duża cebula,
    łyżka soku z cytryny,
    łyżka oleju,
    sól, pieprz do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy ze skóry. Marchewkę z jabłkiem ścieramy na grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kapustę po dokładnym umyciu szatkujemy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą dodając przyprawy i olej. Mieszamy.
    Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby "się przegryzła".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy