kapusta pekińska, 1mała lub 1/2 dużej
papryka czerwona, 2 sztuki
marchew, 1 duża lub 2 małe
rzodkiewka 2-3 szt.
cebula, 1 duża lub 2 małe
ocet,oliwa z oliwek,sól i pieprz, do smaku
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.umytą kapustę pekińską szatkujemy i solimy warstwami
2 pozostawiamy na 20 minut a następnie odciskamy z wody
2.umytą i wydrążoną paprykę ścieramy na tarce,skórkę wyrzucamy
ścieramy na tarce z dużymi oczkami obrane i umyte: marchewkę i rzodkiewki
cebulę drobno siekamy
3.pieprzymy,skrapiamy octem i oliwą z oliwek
wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 30 minut
Komentarze