Surówka z kapusty pekińskiej i rukoli

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka do drugiego dania jak również do dań z grilla.

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół małej kapusty pekińskiej
    2 garści rukoli
    1 pomidor
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy,myjemy na sicie i zostawiamy na chwilę aby odciekła.
    2.Pomidora myjemy i kroimy w ósemki.
    3.Jak kapusta odcieknie przekładamy ją do salaterki, dodajemy rukolę, pomidory, majonez, przyprawy i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy