Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórków konserwowych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejna surówka na jesienne obiady.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1 jabłko
    1 cebula
    2-3 ogórki konserwowe
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    sól,pieprz,1/2 łyżeczki cukru

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórków konserwowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować,ogórki pokroić w kostkę.Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę.Dodać majonez oraz śmietanę i doprawić solą,pieprzem i cukrem.Dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy