Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 20 min

polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.

  • 20 min

Składniki:

  • - pół kapusty pekińskiej
    - pół puszki kukurydzy
    - kawałek pora
    - pół czerwonej papryki
    sos:
    - 1 łyżka majonezu
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - sól i pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy