Surówka z kapusty słodkiej z marchwią.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna surówka, która może być dodatkiem do wielu potraw. U nas często do knedli z bryndzą lub pierogów.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag kapusty słodkiej białej lub włoskiej
    1 średnia marchew
    1 łyżka soku z pigwy lub cytryny
    1 łyżka jogurty naturalnego
    sól
    cukier

Surówka z kapusty słodkiej z marchwią. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, drobno poszatkować. Marchew oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach , wymieszać z kapustą. Przyprawić sokiem z pigwy lub cytryny, jogurtem, solą i cukrem.

Porady

* wg mnie surówka musi chwilę postać przed jedzeniem, by kapusta zmiękła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy