Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowa, pełna witamin surówka:)

  • 20 min

Składniki:

  • - ½ kg kapusty kiszonej
    - 1 duża marchewka
    - 1 duże jabłko
    - 1 mała cebula
    - dwie łyżeczki cukru
    - pół łyżeczki soli
    - 3 łyżki oliwy z oliwek

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy drobno, dajemy do miski. Dodajemy cukier, sól i ubijamy tłuczkiem do ziemniaków aby cebula puściła sok.
  • 2. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do cebuli.
  • 3. Obraną marchewkę ścieramy na małych łezkach do kapusty. Następnie obrane jabłko ścieramy na dużych łezkach.
  • Surówka z kiszonej kapusty 4. Dodajemy oliwę, wszystko dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy