Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest smaczna i zdrowa. Pasuje do dań obiadowych mięsnych i do smażonej ryby.

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
    mały por
    2 ogórki kiszone
    kawałek surowego selera
    pół kwaśnego jabłka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    oliwa
    sok z cytryny
    szczypta cukru
    pieprz

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kapusty dodać drobno pokrojony por i ogórki kiszone oraz starty na tarce seler i jabłko. Dołożyć pietruszkę, doprawić szczyptą cukru i pieprzem. Oliwę wymieszać z niewielką ilością soku z cytryny i polać surówkę. Składniki wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy