Surówka z kiszonej kapusty z białą rzodkwią i porem

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Surówka z kiszonej kapusty w nieco innej wersji.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kapusta kiszona 400 gram
    marchewka 1 szt
    rzodkiew biała 150 gram
    por 1/2 szt (zielona część)
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    olej rzepakowy 3-4 łyżki
    pieprz

Surówka z kiszonej kapusty z białą rzodkwią i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Białą rzodkiew oraz marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty. Dodać również pora pokrojonego w półplasterki. Wymieszać. Dodać oliwę oraz olej rzepakowy. Doprawić surówkę świeżo zmielonym pieprzem.
    Podawać jako dodatek do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy