Do zrobienia tej surówki potrzeba tylko trzech składników: kalafiora, koperku i majonezu. Użyłam kolorowego kalafiora, dzięki czemu ta prosta surówka nie tylko zachwyca smakiem i chrupkością, ale i wyglądem.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
kalafior biały lub po 1/3 kalafiora żółtego, fioletowego i białego
pęczek koperku
100 ml majonezu
sól ziołowa
opcjonalnie kawałek czerwonej papryki
Surówka z kolorowego kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora moczymy w wodzie z octem, żeby pozbyć się jego ewentualnych mieszkańców. Kalafiory dzielimy na malutkie różyczki, przekładamy do warstwami do salaterki, posypujemy solą ziołową i posiekanym koperkiem, na wierzchu wykładamy za pomocą szprycy majonez, posypujemy drobno posiekaną papryką.
Komentarze