Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Bardzo dobra do obiadu.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 marchewek
    1 korzeń pietruszki
    1/2 cebuli
    2 łyżki masła
    odrobina wody

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, przekładamy np. do woka i smażymy na maśle do zrumienienia. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy do cebuli. Całość zalewamy odrobiną wody i smażymy do miękkości. Surówkę podajemy na ciepło lub zimno.

Porady

Jeśli ktoś woli może surówkę dowolnie doprawić do smaku, ale według mnie nic więcej jej nie trzeba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy