Surówka z młodej kapustki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wszelakich improwizacji kulinarnych. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem prażonych orzechów włoskich, całość w smaku słodko - kwaśnym, polecam :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • pół główki młodej kapustki
    1 młoda nie za wielka marchewka
    kilka pomidorków koktajlowych
    spora garść posiekanego szczypiorku
    trochę posiekanej natki pietruszki
    2 garści połamanych orzechów włoskich + łyżka oleju do ich uprażenia
    sól, pieprz mielony, cukier i sok z cytryny do smaku
    2 łyżki oleju do polania całości

Surówka z młodej kapustki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustkę pokroić w cienkie paseczki, marchewkę zetrzeć, posolić, wygnieść aby warzywka zmiękły.
    Dodać pozostałe składniki, posypać prażonymi orzechami i zieleniną.
    Surówka prosta, pełna witamin i innych wartości więc polecam :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy