Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekka surówka z młodej kapusty, polecam jako dodatek do dań obiadowych, delikatna, a jednocześnie o wyraźnym bukiecie smaku, prosta i tania!

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1 ogórek świeży
    1 pęczek koperku
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka oleju lnianego
    sól morska do smaku
    1 łyżka soku z cytryny
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć poszatkować drobno nożem przełożyć do miski osolić do smaku lekko ugnieść aby zmiękła., Koperek posiekać ogórka pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie warzywa.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem wlać olej lniany, wymieszać. Schłodzić 30 minut w lodówce przed podaniem, dzięki temu wszystkie smaki idealnie się połączą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy