Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moja ulubiona surówka, którą mogę się zajadać dzień w dzień. Kapusta młoda to moje ulubione warzywo na początku lata. Mogę ją jeść na wiele sposobów. Szybka, prosta do zrobienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 niedużej główki młodej kapusty
    1/2 pęczka koperku
    1/3 łyżeczki soli
    1/3 łyżeczki cukru

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, myję, kroję nożem cienko.Przekładam do miski, posypuję sola, cukrem. Kapustę ugniatam rękoma, żeby puściła soki i zrobiła się miękka. Następnie dodałam pokrojony koperek. Całość wymieszałam.

Komentarze

Podobne przepisy