Surówka z młodej kapusty, cukinii i pora

0 (0 ocen)

Wiosenna surówka w 5 minut! Bez skomplikowanych składników i stania przy garach. Zdrowo, pysznie, kolorowo!

Składniki:

  • ½ główki młodej kapusty
    cukinia
    por (biała część)
    puszka kukurydzy (425g)
    200ml jogurtu naturalnego
    sok z cytryny
    sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, koperek (lub zamiennie sos sałatkowy ziołowy)

Surówka z młodej kapusty, cukinii i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i drobno ciekamy. Cukinię kroimy w plasterki a następnie w słupki a pora w półplasterki. Kukurydze odsączamy z zalewy. Warzywa łączymy w dużej misce. Jogurt mieszamy z sokiem i skórką z ½ cytryny oraz przyprawami. Polewamy warzywa.
    Serwujemy do dań mięsnych lub z grilla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy