Wiosenna surówka w 5 minut! Bez skomplikowanych składników i stania przy garach. Zdrowo, pysznie, kolorowo!
Składniki:
½ główki młodej kapusty
cukinia
por (biała część)
puszka kukurydzy (425g)
200ml jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, koperek (lub zamiennie sos sałatkowy ziołowy)
Surówka z młodej kapusty, cukinii i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę myjemy i drobno ciekamy. Cukinię kroimy w plasterki a następnie w słupki a pora w półplasterki. Kukurydze odsączamy z zalewy. Warzywa łączymy w dużej misce. Jogurt mieszamy z sokiem i skórką z ½ cytryny oraz przyprawami. Polewamy warzywa.
Serwujemy do dań mięsnych lub z grilla.
Komentarze