Chrupiąca, pełna witamin surówka z włoskim akcentem
15 min
Składniki:
pół główki kapusty młodej
5 łyżek jogurtu naturalnego
pieprz
sól
kilka suszonych pomidorów z oliwy plus oliwa
3 łyżki startego sera parmezan
kilka listków świeżej bazylii
łyżka octu balsamicznego
Surówka z młodej kapusty z pesto pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od przygotowania pesto. Pomidory kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy do nich kilka łyżek oliwy spod pomidorów, liście świeżej bazylii, starty ser parmezan, sól, pieprz, ocet balsamiczny i blendujemy wszystko na ulubiona konsystencje - ja lubie kiedy pesto jest dość gładkie. Kapuste oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głab i szatkujemy dośc drobno. Dodajemy majonez i ok 2-3 łyżki pesto pomidorowego. Mieszamy surówkę.
Komentarze