Surówka z młodej kapusty z winogronami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa surówka będzie świetnym dodatkiem do obiadu lub zdrowym drugim śniadaniem do pracy.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała główka młodej kapusty

    kiść czerwonych winogron

    1 szkl siekanych orzechów pekan

    łyżka majonezu

    2 łyżki jogurtu naturalnego

    sól

    świeżo zmielony pieprz

Surówka z młodej kapusty z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści i drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce wymieszać kapustę, winogrona, orzechy i majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy