Surówki uwielbiamy. Nie dlatego, że są zdrowe. Po prostu lubimy. Do tego dressing i jesteśmy szczęśliwi. No i ser. W tym serze zakochaliśmy się. Kochamy kozi, uwielbiamy fetę, jednak kaszkawal zdominował nasze smaki
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
100 g sera kaszkawal
1 czerwona słodka papryka
6 rzodkiewek
1 pomidor malinowy
1 cebula (mała)
1 pęczek szczypiorku
50 ml wody
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu
sól, pieprz
Surówka z owczym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki kroimy tak, jak lubimy. My na spore kawałki, jednak nie za duże by można było jednym hapsem zmieścić w ustach. Wodę mieszamy z oliwą, octem, do smalu doprawiamy solą oraz pieprzem.
Mieszamy z pozostałymi składnikami.
Komentarze